Основни материали

m2

Висококачествени и изпитани материали от доказани доставчици и производители

ПДЧ

ПДЧ означава пресовани дървесни частици. Това са плоскости, които са направени от пресовани малки дървесни парчета слепени със смолисти вещества.  За по-голяма устойчивост се полага двустранно покритие – това може да бъде както дървесен фурнир така и ламинирана повърхност. Разнообразието от цветове и покрития на пазара е огромно.  Един от недостатъците на ПДЧ е че не е устойчив на влага и съответно не се препоръчва за помещения с висока влажност като бани и мокри помещения,а за кухните е добре да има добра вентилация. Друг недостатък е липсата на възможност за релефна обработка.

MDF

Това е по- висок клас материал от ПДЧ, Това е дървесно влакнеста плоскост със средна плътност. Произвеждат се от фино смляна дървесина чрез сухо пресоване при високо налягане и температура.Слепва се с лигнин и парафин-така получените плочи представляват един фин и напълно екологичен материал – перфектен за много видове обработка -,фрезоване,боядисване фурнироване или огъване. MDF притежава гладка повърхност и висока здравина. Освен това той е с голяма еластичност , якост на огъване и плътност .

МАСИВ

предимство на продуктите от масив е, че третирани със защитно покритие, не се влияят от атмосферните условия. С тях можете да сте спокойни, че няма да се разпаднат заради влага, лесни са за поддръжка.

Дървена дограма се изработва от трислойно слепен профил  и вложена дървесина от видове – смърч, бор, меранти, сапели, дъб и други.

Дървени щори/кепенци се изработват и от дървесни видове липа и бреза.

ОБКОВ – панти, дръжки, прагове и алуминиеви системи.

В изработената дървена дограма, се влага метален обков от реномирани европейски производители Roto, MAKO, G-U, ARX, Gutmann и други

СТЪКЛОПАКЕТИ

Стъклопакетите са изработени от висококачествено стъкло, метални или PVC дистанционери, лепила и силикони предназначени за високо натоварване и неблагоприятни метереологични условия.